En bærekraftig utvikling som følge av kunstig intelligens- og noen sosiale konsekvenser

En bærekraftig utvikling som følge av kunstig intelligens- og noen sosiale konsekvenser

I mitt forrige innlegg forklarte jeg litt om hva kunstig intelligens er og hvordan det fremtrer i hverdagen vår. I dette innlegget skal jeg gå litt mer i dybden og drøfte hvordan hvilke sosiale konsekvenser som følger med kunstig intelligens. Jeg synes det er litt skremmende med utviklingen, men jeg er glad for at jeg studerer HR sånn at jeg forhåpentligvis får muligheten til å arbeide med mennesker senere. Når det er sagt, håper jeg at det fremdeles er behov for mennesker i alle bedrifter selv om maskinene overtar. Jeg tror man alltid vil trenge noen for å overvåke maskinene. Og når man har mennesker som jobber i bedriften, er det også nødvendig med en avdeling for HR.
På en annen side, tror jeg utviklingen kan føre med seg positive konsekvenser også. Det kan være både energi- og ressurssparende med kunstig intelligens.

Kan kunstig intelligens føre med seg en bærekraftig utvikling?

Noe som blir mer og mer attraktivt i dag er å tenke bærekraft. Både i måten vi jobber på, men også hvordan vi forbruker ting. Når arbeidsprosesser tar kortere tid, spares også bruken av ressurser. Dette frigjør tid til andre oppgaver.
Sett i et annet lys bruker vi mindre papir i dag, enn vi gjorde før. Før sendte man brev, i dag sender vi mail. Er dette mer bærekraftig? Vi sparer papiret, tid som blir brukt på forsendelse og transport for forsendelse av brevet. Samtidig er ikke stort strømforbruk veldig bærekraftig, men vi kan vel være enig om at det er mer bærekraftig enn å sende på mail enn med brev.

Bildet er tatt av Free-Photos fra Pixabay

Som Arne Krokan nevner i sitt innlegg, så er reiseregninger som tidligere ble fylt ut på papir nå på en app. Dette er bærekraftig sett i lys av at man sparer papiret, men i dette tilfelle som Arne nevner er ikke arbeidsprosessen noe mindre. Man er fremdeles nødt til å fylle ut reiseregningene i appen. Dette er enda ikke digitalisert slik at det skjer automatisk. Og her er jeg nødt til å stille det samme spørsmålet som Arne stiller; trenger vi reiseregninger? Når arbeidsprosessen likevel er lik sparer man jo verken tid eller ressurser.

En annen måte kunstig intelligens kan spare miljøet for klimaavtrykk er som bedriften Völur gjør. Disse tilbyr tjenester som optimaliserer kjøttindustrien ved å redusere matsvinn. Dette gjør de ved hjelp av kunstig intelligens som igjen gjør det mulig å bruke mest mulig av kjøttet på dyret. De ønsker å bruke minst mulig globale ressurser og tilfredsstille etterspørselen fra markedet. Ta en titt på nettsiden deres!

Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

Blir vi mindre selvstendige?

Forestill deg hvordan man lagde mat tidligere, kontra i dag. Før var man nødt til å fyre opp i en peis og koke vann med kjele over flammene. I dag setter vi stekeplata på 9 og vannet koker etter et par minutter. Hva skjer om strømmen går? Kanskje blir vi nødt til å ringe en elektriker fordi vi ikke klarer å fikse det selv. Dette er et eksempel på at man er mindre selvstendige i dag enn før. Før var det ikke like lett å ringe etter hjelp, men idag er det kjempelett å ta opp telefonen og spørre om hjelp uten å i det hele tatt prøve å løse problemene selv.

For å knytte dette opp mot kunstig intelligens kan jeg ta et eksempel til og prøve å sette det litt på spissen. Som jeg nevnte i forrige innlegg finnes det nå et kjøkken som heter Moley. Dette kjøkkenet er kort sagt en robot som er i stand til å lage og tilberede mat for deg. Hva om alle har et kjøkken som Moley om 30 år. Kommer de barna som lever da til å klare å steke seg et ostesmørbrød etter skolen helt selv? Vil det som vi kalte heimkunnskap fremdeles være et fag på barneskolen? Jeg håper i hvertfall at utviklingen ikke fører til at vi blir så avhengig av teknologien at vi ikke klarer å ta vare på oss selv. Noe som jeg har lært og hørt i mange emner på mitt studie, så får mennesker mestringsfølelse av å gjøre ting selv. Så det er viktig at vi ikke overlater alle oppgaver til teknologi og etterhvert roboter.

Bildet er tatt av Jalyn Bryce fra Pixabay

Vil arbeidsplasser bli byttet ut med kunstig intelligens?

I denne artikkelen fra Aftenposten nevnes det at kunstig intelligens kan brukes for å gjøre flere av oss mer effektive, men ikke erstatte alle jobbene. De «kjedelige» arbeidsoppgavene kan bli byttet ut og det vil være rom for utvikling og optimalisering av nye arbeidsoppgaver. For noen som har sittet med samme arbeidsoppgaver i mange år, kan dette virke oppfriskende med litt forandring i hverdagen. Noe vi også har hørt mye fra forelesere i HR er at man ofte får mer motivasjon av å få mulighet til å utvikle seg. Så dette kan absolutt virke oppløftende for de som etterhvert blir avlastet med enkelte arbeidsoppgaver.

Vi vil nok også se arbeidsplasser som forsvinner. Arbeidsplasser som for eksempel yrkessjåfører og lagerarbeidere er i fare for å forsvinne. Selvkjørende biler og busser kan erstatte sjåførene. Dette er fordi kostnadene er rimeligere med maskiner som kan jobbe hele døgnet enn ansatte. Det samme gjelder lagerarbeidere hvor det blir mer effektivt med et automatisert system.

Noen andre arbeidsplasser som kan være i fare for å bli påvirket er leger og sykepleiere. Disse kommer nok ikke til å bli helt byttet ut, men det kan hende behovet blir mindre. Under kontrollerte former kan kunstig intelligens være mer nøyaktig til å stille diagnoser enn en lege. Det finnes også farer ved dette. Tenk om det skulle skje en feil i diagnosen som fører til et dødsfall. Hvem skal da få skylden?

Bildet er tatt av Thomas Meier fra Pixabay

Oppsummert

Kunstig intelligens er kommet for å bli. Utviklingen av dette kommer til å fortsette i årene fremover, og hva konsekvensene av dette blir vet vi ikke for sikkert enda. Vi får håpe utviklingen fører med seg en mer bærekraftig hverdag og at vi ikke mister arbeidsplasser til teknologien.

Jeg er opptatt av menneskelig kontakt og har lyst til å arbeide med mennesker på arbeidsplasser senere. Så mitt håp er at teknologien ikke skal føre til en hverdag med mindre fysisk kommunikasjon og mindre kontakt mellom mennesker. Om dette skjer vil det også ha en stor innvirkning på arbeidsmiljøet i bedriften og tilliten mellom medarbeidere.

Om du ønsker å lese flere aktuelle innlegg som handler om lignende temaer kan du besøke denne siden. Her finner du bloggene til alle som har valgfaget digital markedsføring våren 2021!

Liten avsporing

Akkurat i det jeg skulle laste ned bilder til å poste i innlegget får jeg opp de bildene du ser under. Hvordan kan denne nettsiden vite at jeg ikke er en robot som er programmert til å forstå at jeg skal huke av i denne ruten? Eller at roboten ikke er lært opp til å se forskjell på vei og bro? Dette skrev jeg om i forrige innlegg.

 

 

 

Referanser:

https://www.innovasjonnorge.no/no/verktoy/privat-og-offentlig-innovasjon/artikler/slik-jobber-norge-for-a-nyttiggjore-kunstig-intelligens/

https://volur.no/

https://www2.deloitte.com/no/no/pages/technology/articles/tre-ting-vite-kunstig-intelligens-ai.html

https://www.aftenposten.no/digital/i/Vbg0K3/kunstig-intelligens-kan-skape-flere-jobber-enn-den-stjeler

One thought on “En bærekraftig utvikling som følge av kunstig intelligens- og noen sosiale konsekvenser

  1. Veldig bra innlegg, Ida! Kjempegodt jobba 😀

    Har ingenting å utsette på dette, enn at du kanskje kunne hyperlinket til ditt forrige innlegg når du snakker om det? Så kan du kanskje få flere lesere også der!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *