Refleksjonsnotat

Refleksjonsnotat

Nå er første del av kurset i digital markedsføring over. Her kommer en liten oppsummering av det stoffet Arne Krokan har forelest om. Både om hvordan det har påvirket meg, og hvilke konsekvenser det har for samfunnsutviklingen. Vi har blant annet vært gjennom studieteknikk med Marianne Hagelia, VR og AR, nettverkseffekter, transaksjonskostnader og blokkjeder. Vi gikk også gjennom noen temaer som jeg skal forklare litt mer grundig. Det er kunstig intelligens, filterbobler og ekkokammer.

Oppsummering av noen temaer vi har gått gjennom

I en av de første forelesningene tok Arne Krokan oss gjennom tema om kunstig intelligens. Kunstig intelligens er intelligente dataprogrammer som kan trenes opp til å gjøre spesifikke oppgaver. Et eksempel på hvordan kunstig intelligens brukes er ved selvkjørende busser.
Vi gikk også gjennom hvordan kunstig intelligens kan ta over arbeidsplassene våre. Konklusjonen min etter å ha lært mer om den problemstillingen er at kunstig intelligens kan ta over enkle oppgaver, men at det alltid vil være behov for menneskelig arbeidskraft der kunstig intelligens ikke strekker til. Selv om kunstig intelligens kan ta over enkelte arbeidsoppgaver, vil det alltid dannes nye og utviklede arbeidsoppgaver.

Vi gikk også gjennom hvordan filterbobler og ekkokammer fungerer. Det som er spennende med dette temaet var å lære hvordan det blir brukt i praksis. Hvis to forskjellige personer søker på samme ord, kan de få opp vidt forskjellige søkeresultater. Dette skjer ved at det brukes algoritmer for å forsøke å fange opp det som interesserer deg personlig.

Hvordan påvirker dette meg og hvilke konsekvenser har det for samfunnsutviklingen?

Kunstig intelligens kan påvirke måten jeg lever på. Hvis det for eksempel blir normalt å ha et kjøkken som lager mat for meg, vil jeg bli mindre selvstendig på kjøkkenet. For samfunnsutviklingen tror jeg at kunstig intelligens kan forandre både måten vi jobber på, samarbeider og arbeidsplasser. For meg som studerer HR og personalledelse har jeg tro på at kunstig intelligens ikke vil ta over min «plass» i samfunnet. Kunstig intelligens kan ikke ta over menneskelige egenskaper.

Gjennom ukene med forelesninger vi har hatt med Arne har jeg lært å bli mer bevisst på hva jeg leser på internett. Dette er fordi jeg er nå er klar over at det finnes filterbobler og ekkokammer. Jeg har også lært mer om hvordan verden kan forandre seg ved bruk av kunstig intelligens, og hvordan vi kan bytte ut flere prosesser i dag, med blokkjeder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *