10 tips som hjelper deg med å bli en suksessfull HR-leder

10 tips som hjelper deg med å bli en suksessfull HR-leder

I dette innlegget skal jeg oversette en tekst skrevet av William Grigsby. Teksten gir gode og nyttige tips innen HR-faget. Selv synes jeg innlegget var veldig interessant. Det fikk meg virkelig til å tenke gjennom hva jeg kan gjøre, og hvordan jeg skal være når jeg senere (forhåpentligvis) jobber innen HR. De fleste av punktene som nevnes var allerede noe jeg var klar over, og som vi har jobbet en del med så langt i studieløpet. Likevel synes jeg innlegget fikk meg til å tenke nøye gjennom hvorfor jeg ønsker å jobbe med HR, og motivasjonen min ble enda større enn den allerede er for å komme meg ut i arbeidslivet.

Oversettelsen av teksten begynner i avsnittet under.


Innledning

Hvorfor bestemte du deg for å bli en HR-leder?
Veldig mange sier «jeg er en menneske-person, og jeg vil hjelpe andre». For å være ærlig tenker nok mange over at gjennomsnittslønnen for HR-ledere er over 800 000kr, og dette er nok med å avgjøre hvorfor man velger å arbeide med HR.

Dette er gode grunner til å starte med HR. Det å være god med mennesker, og ønske å hjelpe andre til å finne jobber de fortjener, vil være med å dytte deg fremover. Den økonomiske motivasjonen vil gjøre det samme.

Vil dette gjøre deg til en suksessfull HR-leder? Ikke nødvendigvis.
Det kreves litt ekstra for å bli profesjonell innen HR-ledelse, og her er 10 punkter man bør vurdere:

1. Fokuser på det store bildet

En feil veldig mange HR-ledere gjør er å fokusere på å ansette de beste menneskene. Dette kan føre til at man glemmer de man allerede har.

Engasjement for nåværende ansatte er en del av det store bildet. Dette er minst like viktig som å ansette de beste nye arbeidstakerne. Er anerkjennelsen av eksisterende medarbeidere, gjennomgang av bedriftens behov og vekstpolitikk på samme nivå som rekrutteringsinnsatsen? Det bør de være.

2. Oppretthold lidenskapen

HR-ledere representerer organisasjonens regler og behov. Derfor kan det virke som de som jobber med HR er kalde og distanserte mesteparten av tiden. Når man gjenoppdager lidenskapen sin, vil man ikke lenger oppfattes på den måten. Motivasjonen og lidenskapen din vil inspirere både menneskene du prøver å rekruttere, og dine medarbeidere i organisasjonen i dag.

3. Ha en positiv tilnærming til kommunikasjon

Når organisasjonen opplever endring vil dette påvirke de ansatte som jobber der. Det påvirker kommunikasjonen og forbindelsen mellom dem. Som HR-leder må man hele tiden sørge for at kommunikasjonen innad i bedriften er funksjonell.

Det er også viktig å ha jevn kommunikasjon med de ansatte på daglig basis, og ikke kun når organisasjonen står ovenfor endringer. Dette er viktig for å fungere som en god leder. Når du vet hvilke problemer som møter dine ansatte på daglig basis, kan du også administrere avdelingen bedre.

4. Vær tilstede

Det siste man ønsker i en avdeling eller organisasjon er at ledere kun er tilstede for å advare de ansatte om noe. Dette vil føles litt som en skole-situasjon der rektor kun kommer når noe er galt.

De ansatte setter mer pris på menneskelig kontakt. Om du som HR-leder har et eget kontor, er det viktig at du tar pauser hvor du kommuniserer med de ansatte. Gå rundt og snakk med de ansatte. Spør hvordan de har det, hvordan det går, og la de komme med ideer på både små og store ting prosjekter organisasjonen. Ved å vise de ansatte støtte kan man bidra til et bedre arbeidsmiljø. Det er nettopp dette HR-ledelse handler om.

5. Vis interesse for hver enkelt ansatt

Personalisering er nøkkelen til effektiv bruk av menneskelige ressurser. Når man kommuniserer med ansatte er det viktig å ta hensyn til preferanser, personlighet, alder og mål.

Som HR-leder må du vise interesse for alle og enhver. Det nytter ikke å inspirere noen ved å sende de på et motivasjonsforedrag. Det nytter derimot å hjelpe dem til å nå deres personlige mål. Klarer man dette, øker sjansene for at man får utnyttet de menneskelige ressursene i hver enkelt ansatt.

6. Samarbeid med alle avdelinger

Du har et ansvar for å støtte arbeidstakere i hver avdeling. Når man skal gjøre dette, er det viktig å ha kjennskap til hva behovene til hver avdeling er. På bakgrunn av dette er det viktig å samarbeide tett med ledere for hver avdeling for å utvikle passende HR-ideer og praksiser.

7. Utvikle et mentorprogram

Gjennom å tilegne mentorer kan nyansatte få riktig veiledning for personlig og profesjonell utvikling. En mentor kan hjelpe til med å få nyansatte til å føle seg tryggere i jobben sin. Når man får tilsyn og støtte, er det lettere å la kreativiteten slippe til. På denne måten kan nyansatte lære å gjøre jobben sin på en god måte, samtidig som de tør å være kreative i arbeidet.

Et mentorprogram skal ikke være improvisert. Man bør følge et program som er basert på planer, mål og resultatovervåking. HR-lederen har ansvar for å utnevne mentorer på avdelingene.

8. Vær fleksibel

En forskningsstudie i multinasjonale selskaper i Hong Kong viste at fleksibel HR-praksis og fleksibilitet hos ansattes atferd hadde positiv effekt på kultur-tilpasning. En annen studie viste at organisasjoner med sterk kultur-tilpasningsevne hadde høyere organisatorisk engasjement. Dermed har fleksibiliteten din som HR-sjef mye å gjøre med det samlede engasjementet i organisasjonen.

Hvordan utvikler man slik fleksibilitet? Følg med på nye trender. Analyser hendelser og kultur i organisasjonen. Tenk på ideene deres og prøv nye metoder for å støtte de ansattes utvikling. Yrket ditt innbærer læring og påvirkning av endring. Husk det!

9. Bruk riktige teknologier

Informasjon om menneskelige ressurser og sporingssystemer for søkere stadig oppdatert. Derfor er det viktig å være oppdatert på ny teknologi, slik at man fortsetter å forbedre effektiviteten som HR-leder. Det tar lang tid å finne riktige ansatte for den kompetansen man søker, med mindre man har de riktige teknologiene for å finne ut av dette.

10. Kjenn din visjon

Du kan ikke vente på at organisasjonen skal definere hvilken rolle du har. Du vet selv hva menneskelig ressursforvaltning handler om. Gjør derfor alt for å bli din egen ekspert. Dette er en viktig rolle i organisasjonen. Lederteamet forventer at kunnskapen din vokser og at du foreslår nye ideer.

Finn visjonen din. Dette trenger ikke kun å handle om din vekst som HR-leder, men veksten av hele organisasjonen som et et resultat av ditt arbeid. Fortsett å foreslå ideer, utvikle nye ferdigheter og prøve nye metoder.

Det er ikke lett å bli en praktfull HR-leder. Det krever mye arbeid, erfaring og konsekvent å eksprimentere med nye teknikker. Tipsene ovenfor vil hjelpe deg med å starte reisen mot storhet i dette yrket.

(Grigsby 2017)


Oversettelsen av teksten er ferdig. Teksten kan opprinnelig leses på Zippia sin nettside.

Kilder

-https://www.zippia.com/employer/10-tips-becoming-successful-hr-manager/#author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *