Vår nettbutikk- ELIC

Vår nettbutikk- ELIC

Vi har akkurat levert inn eksamen i E-varehandel. Denne eksamen var en gruppeeksamen, hvor oppgaven var å opprette en nettbutikk. Sammen bestemte vi konsept, og hvordan vi skulle gjøre det med alt fra produksjon til logistikk. Hele denne prosessen har vært ekstremt lærerik og spennende! Jeg hadde aldri trodd at resultatet skulle bli så bra som det ble. Vi har til og med solgt ut ett av produktene, hele TO GANGER!

Oppstart av prosjektet

Det var nervepirrende å starte med denne eksamensoppgaven, ettersom dette var noe helt nytt som ingen i gruppen hadde gjort tidligere. Fra starten hadde jeg lite tro på at vi kom til å få solgt et eneste produkt, men her tok jeg jammen feil!

Gruppen møttes over Zoom i starten av eksamensperioden. Det var her vi bestemte oss for målgruppe, og satt oss «Objective and Key Results». Utgangspunktet for målgruppen var litt svevende i starten, men vi ble enige om at vi alle ønsket å tilby unisex produkter, for å best treffe en stor kundegruppe. Siden vi er mest klar over hvordan jenter og gutter på egen alder tenker, og hva de ønsker å kjøpe, ble det naturlig å fokusere oss mot aldersgruppen 18-34. Litt over, og litt under vår egen alder.

Vi valgte å følge oppsettet i Design Sprint, etter vi ble introdusert for det i første forelesning. Vi brukte derimot ikke samme tidsbegrensning.

En liten fiasko

Etter å ha hatt idémyldring hvor alle fikk komme med forslag, endte vi opp med å ønske å selge slippers. Alle i gruppen ble enige, og synes dette var et godt forslag siden det nærmet seg vår og sommer. Hele gruppen bestilte seg derfor et par sandaler fra Ali Express. Noe som viste seg å bli en total fiasko! Det viste seg å ta minst 3 uker å få sandalene hjem i posten når vi endelig kunne spore forsendelsen.


Enda et nederlag
Her skjønte vi raskt at vi var nødt til å tenke nytt. Vi møttes igjen på Zoom, og endte opp med å bli enige om å selge gensere og t-skjorter. Alle hadde lyst til å ta del av prosessen med både produksjon og forsendelse for å sikre at kunden får et bra sluttprodukt. Og jeg er så takknemlig for at vi endte opp med denne løsningen. Ikke minst fordi jeg lærte ekstremt mye av å ta del av hvert ledd av produksjonen. Etter å ha blitt enige om farger og logo, bestilte vi korrektur på logoen. Logoen er en sammensetning av forbokstavene i fornavnene våre. Slik ble logoen direkte knyttet til oss, og noe ingen andre har lignende av. Deretter skulle vi bestille inn klær i de fargene vi hadde bestemt. Med vår flaks, var disse fargene så klart utsolgt fra leverandør.

Her startet enda en prosess, hvor alle måtte bli enige. Til slutt ble vi enige, og vi skjønte da at alle faktisk hadde fått bestemme en ting hver. Dette førte til at produktene føltes veldig personlig for alle medlemmene av gruppen, noe vi er veldig fornøyde med i dag.

Vi endte også opp med å bestille totebags, for å ha et produkt til å selge. Personlig synes jeg det løftet hele nettbutikken med å ha tre produkter. I etterkant ser vi også at totebagen er den vi absolutt har solgt mest av. Vi er helt utsolgt etter å ha bestilt inn en ekstra batch.

Oppretting av nettbutikk

Vi ønsket at nettbutikken skulle være så klar som mulig, slik at vi kun manglet å legge inn bilder og produktbeskrivelser på nettsiden etter vi hadde hatt photo-shoot. Siden ingen i gruppen hadde vært borti Shopify tidligere ønsket vi å starte tidlig, for å ikke sitte med skjegget i postkassen når det nærmet seg lansering. Selve prosessen med å sette opp nettbutikken, med alle mulige funksjoner man er nødt til å tenke over, var både tidkrevende og lærerikt. Ved hjelp av videoer på Youtube, og litt research på Google, fant vi ut av det meste til slutt. Vi er fornøyde med at utseende på nettbutikken gjenspeiler konseptet vårt når det gjelder blant annet farger og harmoni.

Vi opplevde at det er mye man må tenke på, alt fra ulike underkategorier til pleieråd for produktene måtte skrives og formuleres på en profesjonell måte. Og dette var en viktig del av prosessen med å gjøre nettsiden personlig, og enkel å navigere i.

Etter vi hadde forelesning om hvordan man kunne vurdere nettbutikker, tok vi dette til betraktning, og formet nettbutikken etter Inevo sine 10 kriterier. Selv synes jeg vi har løst dette på en god måte, hvor vi stegvis har gått gjennom denne listen.

Sosiale medier

Vi ønsket å nå ut til kunder gjennom Instagram, etter vi fant ut via Ipsos at dette er den plattformen flest i vår målgruppe bruker. Vi ønsket å bruke Blueprint-kupongen til å annonsere ELIC på Instagram, men dette gikk ikke helt etter planen ettersom vi ikke har fått kupongene. Jeg synes det hadde vært gøy å se om vi kunne fått inn fler salg fra fremmede om vi hadde fått annonsert kontoen vår.

Vi har fulgt en SoMe-plan som vi lagde før lansering for å holde kontroll på hvilke innlegg som skal ut når. Etter vi hadde vært aktive på Instagram en liten periode begynte en influenser å følge oss på eget initiativ. Vi spurte om hun var villig til å promotere våre produkter, men fikk dessverre ikke noe svar på den henvendelsen.

Vi fikk derimot en avisomtale i Jarlsberg avis. Dette var veldig morsomt, og gjorde at vi fikk flere klikk inn på nettbutikken vår.

Produksjon

Ettersom vi ønsket å ta del i hele prosessen bestilte vi inn logoer, klistremerker, laget merkelapper til klærne, skrev takkekort, og bestemte hvordan innpakningen skulle se ut.

Vi trykket logoen selv på både klær og veske. Planen var i utgangspunktet å ha logoen på venstre bryst på genser og t-skjorte. I det vi skulle til å trykke, kom en på gruppen opp med et forslag om å heller ha logoen på midten av produktet. Resten av teamet synes dette var en god idé, og jeg synes dette gjør at våre produkter skiller seg litt ut fra mange andre, som ofte har logo på en side av klærne.

Senere på dagen tok vi bilder av oss i teamet med klærne på. Vi ønsket at nettbutikken skulle ha et personlig preg, og ville derfor vise frem vi er. Ved å vise hvem vi er, føler jeg vi kommer litt nærmere kundene.

For å få et variert innhold både i sosiale medier og på nettbutikken ønsket vi å bruke modeller til resten av bildene med produktene. Det var også viktig for oss å ha både menn og kvinner på bildene, for å vise at det er unisex størrelser og klær. På den måten kunne vi også forklare litt hvordan passformen er under produktbeskrivelsene. 

Som jeg nevnte i starten hadde jeg lite tro på at noen kom til å kjøpe våre produkter, men når jeg så de ferdige produktene, fikk jeg virkelig tro på prosjektet!

Logistikk

Siden enkelhet og personlighet er våre stikkord, har vi hele veien satt søkelys på at hele kundereisen skal gjenspeile disse. Dette er bakgrunnen for hvorfor vi sender produktene med HeltHjem, sender ved håndskrevne takkekort, og skriver med emojies under menyene på nettsiden for å vise følelser. Jeg har selv handlet hos nettbutikker som sender meg mailer i etterkant med overskrifter som «Vi savner deg, Ola Normann», og dette gjør at jeg får mer lyst til å handle hos dem.

Når noen bestiller produkter fra oss, pakkes det inn med silkepapir med et klistremerke av logoen vår. Vi legger ved et takkekort, og bestiller henting med HeltHjem. Dette prøver vi å gjøre så raskt som mulig, for at kunden skal få produktene sine hjem fort.

Etter lansering ble vi raskt utsolgt for noen av produktene og størrelsene. Det var gøy å se så god respong, og vi ble nødt til å bestille inn mer.

Mitt læringsutbytte

Det har vært utrolig lærerikt å ta del av alle leddene i denne prosessen. Helt fra starten virket alt håpløst, hvor vi hadde mange baller i lufta og ikke fant helt ut hvordan og hva vi skulle gjøre videre. Det er utrolig gøy å se at ELIC etter hvert tok form, og at det i dag er et produkt vi er stolt av.

Underveis i prosessen har jeg lært at det er utrolig motiverende å ha hårete mål å strekke seg etter. Dette gjorde at vi jobbet ekstra hardt med å gjennomføre på best mulig måte. Jeg lærte også at man ikke skal være redd for å sette enda høyere mål enn man tror.

Jeg har lært at det er lurt å sette seg delmål underveis i prosessen. Vi satt oss alltid mål om hva som skulle være ferdig i løpet av dagen når vi jobbet med prosjektet. Dette opplevde jeg at bidro til at alle sammen jobbet driftig gjennom hele dagen, for å sørge for at vi ble ferdig.

Jeg har lært meg flere nye digitale verktøy. I tillegg har jeg lært at kun kreativiteten setter grenser. Det er gøy å se at våre idéer kommer til liv. Jeg sitter igjen med masse ny lærdom, og inspirasjon både til videre skoleoppgaver og arbeidslivet. Det viktigste jeg har lært er at man får til hva man vil, om man vil det nok!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *