Markedsføring i 2021

Markedsføring i 2021

I de seneste årene har vi sett en stor vekst av digital markedsføring. Markedsføringen skjer oftere gjennom digitale kanaler som for eksempel Facebook, Instagram eller personlig markedsføring gjennom e-post. Tidligere fant vi ofte reklameark i postkassen eller på dørmatten vår. Denne utviklingen er mer fremtidsrettet og bærekraftig. Det finnes et hav av ulike digitale kanaler i dag, men hvilke burde man bruke for å markedsføre bedriften sin?

Målgruppe

Når man skal velge hvilke kanaler man bør bruke for markedsføring, er det relevant å bestemt en målgruppe på forhånd. På den måten kan man bruke ulike analyseverktøy på å vurdere hvilke plattformer flest bruker, både for å trykke seg inn på siden din, eller generelt hvor mange som bruker de ulike digitale plattformene.

En nyoppstartet bedrift har lite data å forholde seg til når man skal velge ut en målgruppe for markedsføring. Her vil det være gunstig å forsøke å analysere behovene til de ulike aldersgrupper og kjønn. Når man da har valgt seg ut målgruppe kan man begynne å følge med på analyseverktøy som for eksempel Google Analytics. Her kan man blant annet finne oversikt over aldersgrupper, geografiske områder, og landingssider. Etterhvert som nettsiden får mer trafikk kan man begynne å justere målgruppen etter hvem som er mest aktive på nettsiden din.

Det er først etter man har ser en konkret aldersgruppe det kan være relevant å analysere hvilke digitale plattformer som egner seg best for markedsføring. Om man har funnet ut at målgruppen som er mest relevant er kvinner mellom 18 og 29 år, kan man se aktiviteten på de ulike digitale plattformene ved hjelp av Ipsos.

Instagram

Ved hjelp av Ipsos sine tall fra første kvartal 2021, kan vi se at kvinner er mest aktive på Instagram (56%). Det er i aldersgruppen 18-29 år hvor flest har en Instagram-profil. På bakgrunn av dette kan Instagram være en svært relevant plattform å bruke i markedsføring gitt at målgruppen er som i eksempelet.

På Instagram har man mulighet til å opprette en bedriftskonto. Her kan man etterhvert knytte Instagram opp Facebook slik at det man poster blir delt begge steder. Når man oppnådd et gitt tall følgere vil man også få mulighet til å opprette Insta-shopping. Dette en en funksjon som lar kundene handle det man ser på bildene ved at du tagger produkter som er lenket direkte til nettbutikken. En veldig smart løsning for å konvertere folk inn på din nettside!

For ekstra promotering gjennom Instagram kan man betale for annonsering. Dette kan bidra til at kontoen din på Instagram får fler følgere, og at nettbutikken får fler klikk.

Som nevnt over kan man i tillegg benytte Google Analytics for å spore hvilke landingssider som benyttes når folk klikker seg inn på nettsiden din. Etter en periode kan du da se om Instagram-annonseringen din har bidratt til å øke klikk-raten din. Om man ser at antallet som faktisk klikker seg videre inn på nettsiden er lavt, kan man vurdere å endre strategi.

Snapchat

Ved å igjen se på Ipsos finner vi oversikt over Snapchat. Her finner vi at flest kvinner har profil på Snapchat (54%), og at flesteparten av disse er i alderen 18-29 år. Gitt at vi fremdeles bruker samme målgruppe som i forrige eksempel vil Snapchat og Instagram være perfekt for markedsføring rettet mot denne aldersgruppen.

Skjermdump hentet fra Ipsos

På Snapchat har man mulighet til å danne målrettede annonser med ulike plasseringer inne i appen. Man kan for eksempel finne annonsen mellom «Instagram-stories», eller under «Utforsk» funksjonen.

Facebook

Vi kan se at Facebook har totalt nesten en million fler brukere enn både Instagram og Snapchat. Likevel har det vært en nedgang i medlemmer, spesielt i aldersgruppen 15-29 år. I tidligere år har Facebook vært dominert av ungdommer og unge voksne. I de senere årene har vi sett en stor oppgang fra 30+ som bruker Facebook jevnlig, og som oppretter profil.

Skjermdump hentet fra Ipsos

Skjermdumpen under viser en oversikt over statistikk fra Facebok, fjerde kvartal 2017. Her ser vi en tydelig forskjell. Det var fler brukere i 2017, enn i dag. Vi ser også en forskjell på statistikken over aldersgruppene, hvor 18-29 år var mest aktive for 4 år siden. På skjermdumpen over ser vi at det er 30-39 år som er mest aktive.

Skjermdump hentet fra Ipsos 2017

Oppsummering

Det finnes mange digitale plattformer å benytte for markedsføring. Ettersom vi ser en «flukt» av medlemmer i målgruppen fra eksempelet ser jeg større fordeler med å benytte Instagram og Snapchat for markedsføring. Man kan eventuelt koble Instagram og Facebook opp mot hverandre, slik at det man deler på Instagram vil publiseres på Facebook i tillegg. De sosiale plattformene er stadig i endring, og derfor er man nødt til å endre markedsføringen sin i takt med dette.

Heldigvis har vi i dag flotte verktøy som kan hjelpe oss med å perfeksjonere markedsføringen vår. Google Analytics er en super plattform, hvor man kan finne oversikt over alt man lurer på, og kan justere deretter. Selv om tall fra Ipsos viser generell statistikk for Norge, kan det hende at din bedrift gir et annet resultat. Det er derfor nyttig å følge med på Google Analytics, eller andre slike verktøy for å få oversikt over hvilke muligheter du har, og hva som passer din bedrift best.

Kilder

https://www.ipsos.com/sites/default/files/ct/publication/documents/2021-04/Ipsos%20SoMe-tracker%20Q1%2721.pdf

https://business.instagram.com/shopping

https://kampanje.com/premium/mars-2021/innsikt/facebook-har-mistet-over-200-000-daglige-brukere/

https://www.digi.no/artikler/er-facebook-bare-for-gamlinger-unge-flykter-fra-det-sosiale-mediet/430342

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q417

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *