11 steg for å opprette en kampanje i Google Ads

11 steg for å opprette en kampanje i Google Ads

Google Ads er et sted hvor du har mulighet til å opprette en kampanje for nettstedet ditt. Dette gir deg mulighet til å få trafikk på nettstedet, og kan også treffe nye kunder. Det er et par viktige punkter man bør tenke gjennom når man skal lage en kampanje. Det gjelder for eksempel å bruke riktige ord på rett sted for å forbedre søkemotoroptimalisering. I dette innlegget skal jeg forklare stegvis hvordan du går frem for å opprette en kampanje med best mulige forutsetninger.

1. Opprett en konto

Det første du må gjøre er å enten logge inn, eller opprette en konto i Google Ads.

2. Bestem hva hovedmålet med kampanjen er

Når du har logget inn må du trykke deg gjennom noen valg for kampanjen. I den første tekstboksen må du velge hva hovedmålet med kampanjen din er. I mitt eksempel velger jeg «Få flere salg eller registreringer på nettstedet ditt».

Velg det som passer din bedrift best, og trykk NESTE.

Skjermdump fra Google Ads

3. Skriv inn navnet på nettstedet ditt

I denne boksen skal du legge inn navnet på nettstedet du ønsker å lage en kampanje for. Du trenger ikke legge ved link i denne boksen, kun navnet.

Trykk deretter NESTE.

Skjermdump fra Google Ads

4. Skriv inn din URL

Nå kan du skrive inn link til nettstedet ditt. Dette er den adressen du ønsker at folk skal lande på når de trykker på annonsen din. Pass derfor på at dette er forsiden til nettbutikken om det er denne du ønsker at kunder skal lande på. Om du for eksempel lager en kampanje for tilbud på et spesifikt produkt eller produktkategori, kan det være lurt å legge ved link direkte til dette.

Trykk NESTE.

Skjermdump fra Google Ads

5. Godkjenn landingssiden

Her får du en oversikt over hvordan det ser ut når noen trykker på kampanjen din. Du kan se hvordan det ser ut både på mobil og på pc.

Trykk NESTE.

Skjermdump fra Google Ads

6. Lag annonsen

Fyll ut tekstboksene. Her er det lurt å tenke over kundens behov. Nevn fordeler med ditt nettsted kort og godt. Google Ads har laget en oversikt med tips til gode tekster du kan bruke her.

Trykk NESTE.

Skjermdump fra Google Ads

7. Søkemotoroptimalisering

Legg inn relevante stikkord som folk ofte søker på. På denne måten er sjansen større for at annonsen din når et større publikum. Les mer om søkemotoroptimalisering her. Du kan også bruke noe som heter Keyword Tool, som gir deg mulighet til å finne relevante søkeord for det du skal annonsere. Om du driver en klesbutikk på nett, kan du for eksempel søke på «klær», og se hva som oftest søkes på. I eksempelet under ser vi at «klær på nett» og «klær dame» er mye søkt på.

Skjermdump fra Keyword Tool

Vi skal derfor benytte noen av disse stikkordene i vår annonse. Trykk NESTE.

Skjermdump fra Google Ads

8. Bestem hvor kampanjen skal vises

I dette steget skal du bestemme hvor annonsen din skal vises. Her skriver du inn det som passer ditt nettsted best. Hvis du for eksempel kun driver med personlig leveranse av produktene dine, vil det da lønne seg å annonsere kun på spesifikke postnumre. I mitt eksempel har jeg valgt å annonsere i hele Norge.

Trykk NESTE.

Skjermdump fra Google Ads

9. Bestem budsjett

I dette steget skal du fastsette et budsjett. Her kan du enten velge et av de alternativene som kommer opp for deg, eller du kan lage ditt eget budsjett. Du betaler først når folk faktisk klikker på annonsen din, og du vil aldri betale mer enn det maksimale budsjettet du har satt opp.

Velg det som passer ditt nettsted best, og trykk NESTE.

Skjermdump fra Google Ads

10. Se over kampanjen og godkjenn

Nå er kampanjen din satt opp. Se nøye gjennom før du går videre. Dobbeltsjekk etter skrivefeil, og se over at informasjonen du har skrevet er det du faktisk ønsker å formidle til kunder.

Om du er fornøyd kan du trykke NESTE.

Skjermdump fra Google Ads

11. Fyll inn betalingsinformasjon

Det siste steget er å fylle inn betalingsinformasjon. Her kan du også velge å få tilsendt resultater av kampanjen slik at du kan følge med.

Etter du har fylt inn betalingsinformasjon er kampanjen ferdig, og du kan trykke SEND.

Skjermdump fra Google Ads

GRATULERER!

Du har nå satt opp en kampanje ved hjelp av Google Ads. Dette vil bidra til å gi nettstedet ditt mer trafikk, og kan skaffe deg nye kunder.

Håper denne guiden var nyttig, og at du nå har en god forutsetning for å lage treffende kampanjer.

Kilder

-https://nettrafikk.no/sokemotoroptimalisering/sokemotoroptimaliseringtips/

-https://support.google.com/google-ads/answer/6167101?hl=no

-https://keywordtool.io/

-https://ads.google.com/intl/no_no/getstarted/?subid=no-no-ha-aw-bk-c-bau!o3~CjwKCAjw-qeFBhAsEiwA2G7NlzpEj_Cyyz5HThnKPhF7jeps-Uy-py3JuZs1a1PdMQce3xPwLjM2bxoCjqsQAvD_BwE~116542081618~kwd-94527731~11853311507~486564218833&utm_source=aw&utm_medium=ha&utm_campaign=no-no-ha-aw-bk-c-bau!o3~CjwKCAjw-qeFBhAsEiwA2G7NlzpEj_Cyyz5HThnKPhF7jeps-Uy-py3JuZs1a1PdMQce3xPwLjM2bxoCjqsQAvD_BwE~116542081618~kwd-94527731~11853311507~486564218833&gclid=CjwKCAjw-qeFBhAsEiwA2G7NlzpEj_Cyyz5HThnKPhF7jeps-Uy-py3JuZs1a1PdMQce3xPwLjM2bxoCjqsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *