Amnesty

Amnesty

I dette innlegget skal jeg ta for meg organisasjonen Amnesty, og analysere deres plassering i digitale kanaler, samt kundereisen. I tillegg skal jeg komme med tips til forbedring.

Amnesty er verdens største menneskerettighetsorganisasjon. Det er en frivillig organisasjon som baserer seg på donasjoner og frivillig arbeid. (Amnesty)

Sosiale kanaler og kundereisen

Amnesty har i dag profiler på en rekke sosiale medier, blant annet Facebook og Instagram. På disse plattformene deler de informasjon om deres arbeid, ting som skjer i verden, og hva man kan gjøre for å hjelpe. En del av deres innlegg på Instagram viser hvor urettferdig verden er, og hvor kort vi har kommet på vei i kampen for like rettigheter for alle. Under ser du et eksempel av hvordan innleggene til Amnesty på Instagram kan se ut.

Skjermdump fra Instagram

Amnesty bruker ekte historier for å formidle budskap. Det er enklere for oss å relatere til ekte historier, enn å kun bli fortalt hva som må gjøres uten å se hvilke feil som faktisk begås rundt om i verden. Dette er starten på kundereisen til Amnesty. De får folk til å innse at det skjer vonde ting, som vi faktisk kan bidra til å gjøre noe med.

Om man søker på Amnesty vil du finne god informasjon om hva organisasjonen driver med, og kan lett engasjere deg inne på deres hjemmesider, eller støtte ved å gi enten et månedlig beløp eller et engangsbeløp.

Skjermdump fra Amnesty.no

Ettersom Amnesty den største menneskerettsorganisasjonen i verden, er det lite konkurranse på deres marked. Det er en anerkjent organisasjon som bidrar til å skape en trygghet hos kunden, slik at man har tillit til at pengene og innsatsen man donerer blir disponert på riktig måte.

Hos andre veldedige organisasjoner har jeg opplevd at man kun kan velge å donere et fast beløp i måneden. Dette kan føre til at flere ikke har råd eller føler det er trygt å binde seg til denne betalingen over en lang periode. Hos Amnesty kan man som nevnt gi et engangsbeløp, velge et månedlig beløp som er oppgitt, eller du kan selv velge et beløp du ønsker å donere månedlig. Dette gir kundene en større mulighet til å donere etter det alternativet som egner seg best, og vil mest sannsynlig tiltrekke seg fler kunder.

For de som velger å donere og hjelpe til, vil det være viktig å se at pengene man gir blir disponert riktig, og at man får en følelse av å ha gjort en forskjell. Amnesty legger i hovedsak ut innlegg om hva som bør gjøres noe med og forandres, men legger ikke ut innlegg av hva de faktisk oppnår. Dette kan føre til at givere ikke føler tilknytning til organisasjonen. Et forbedringspotensiale jeg ser her, er om de kunne ha lagt ut hvilke forskjell donasjonene faktisk utgjør.

Digitale målsetninger og måling ved hjelp av Google Analytics

En av de viktigste og mest sentrale målsetningene for Amnesty er å engasjere folk, og spre informasjon om hvem de er, og hva man kan gjøre for å hjelpe.

For å måle om de faktisk treffer en stor andel mennesker kan de bruke Google Analytics. Her kan de for eksempel se hvor folk fant deres nettside, om det enten var ved søk på Google eller via en kampanje på VG, og hva de som er inne på siden klikker seg inn på. Noen viktige målinger å gjøre her er hvor mange som klikker seg inn på «Engasjer deg» og «Støtt oss» knappen i hovedmenyen. På denne måten kan de holde oversikt over hvor stor rekkevidde de har, og kan med dette justere markedsføringen sin.

Amnesty sin synlighet på Google

For Amnesty er det viktig å være godt synlige i digitale kanaler ettersom de er avhengig av kunder og frivillige. Om det er vanskelig å finne frem til hjemmesidene deres er sjansen mindre for at man orker å lete gjennom Google for å komme til riktig plass.

Søker man på «Amnesty» på Google kan man se at de har svært god plassering. Hele førstesiden gir direktelinker inn på enten deres hjemmeside, eller steder som gir informasjon om hvem de er. Dette er derimot kanskje ikke så rart, ettersom de kun er dem som heter nettopp «Amnesty». Om man derimot søker på «Menneskerettigheter» havner Amnesty nesten nederst på førstesiden på Google. Dette er ikke positivt om de ønsker å tiltrekke seg nye kunder som ikke vet hvem Amnesty er, men søker etter organisasjoner som de kan støtte.

Søkemotoroptimalisering

For å komme høyere opp på listen på Google, bør de jobbe med søkemotoroptimalisering. Dette gjøres via noen steg, og kan gjøre en stor forskjell for Amnesty sin plassering og synlighet. For å finne ut hvilke ord og uttrykk målgruppen søker etter kan man bruke ulike verktøy på nett. For eksempel Google Ads Keyword Plan.

Man bør også gjøre en teknisk gjennomgang for å optimalisere nettsidens hurtighet og brukervennlighet. Personlig synes jeg Amnesty har en oversiktlig hovedmeny og enkel tilgang til informasjon i bunnlinjen.

Google bruker E-A-T analyser for å vurdere hvilke aktører som er best på ulike områder, og som passer best til ditt søk. Derfor kan Amnesty også gjøre en E-A-T analyse for å finne ut hvordan dem kan treffe på flest mulig søkeord og havne øverst på Google.

Når nettsiden er god, er det viktig å dele informasjon i ulike sosiale medier. Amnesty gjør også her en god jobb med å formidle hva de arbeider med som nevnt tidligere.

Kilder

https://amnesty.no/om-amnesty

https://synlighet.no/blogg/hva-er-seo/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *