Promotering på Instagram

Promotering på Instagram

I dag har mange unge voksne forlatt Facebook for andre plattformer som Instagram, Snapchat og TikTok. Dette er apper som treffer målgruppen 16-35 år bedre enn Facebook. For 10 år siden var det Facebook som var mest populært blant denne målgruppen, men tidene forandrer seg, og likeså må bedrifter gjøre.

I dette innlegget får du en oversikt over hvordan man bør gå frem for å annonsere på Instagram. I tillegg kan man koble Facebook og Instagram sammen, slik at innleggene man publiserer på Instagram automatisk blir publisert på Facebook også. På denne måten kan man treffe både et ungt og et eldre publikum, og enda større målgruppe.

Skjermdump fra Google

Ulike annonser på Instagram

Promotert innlegg
Et annonsert innlegg kan enten være annonsert av bedriften selv ved at man først oppretter en bedriftskonto på Instagram, og deretter trykker «Promoter» på de innleggene du selv ønsker at skal få mye oppmerksomhet. (Se bilde under) Et smart triks er å promotere innlegg og koble innlegget til en link på nettstedet ditt som du ønsker at publikumet skal trykke seg inn på. Om du for eksempel har salg på et spesielt produkt eller en produktkategori, vil det være hensiktsmessig å linke direkte til denne siden.

Skjermdump fra Elic sin Instagram

Influensere
En annen måte å annonsere på Instagram er ved samarbeid med influensere som har mange følgere i din målgruppe. På den måten kan man gjøre betalt samarbeid med kjente fjes, hvor influenseren viser frem de produktene du ønsker mot betaling. Disse har stor innflytelse og påvirkningskraft, så dette kan være en smart måte å vise frem dine produkter på. Under kan du se bilde av hvordan et slikt innlegg vil se ut.

Skjermdump fra Snillegucci sin Instagra

Instashopping
Instashopping er en stor mulighet for å øke trafikk og salg på ditt nettsted. Her er nettshopping nært og enkelt for kundene. «Månedlig trykker 130 millioner Instagrambrukere seg inn på et shoppinginnlegg for å finne ut mer, og for å handle på nett» (Shoplabs, 2019) Så det er tydelig at dette er noe som fungerer, og som mange bedrifter bør prioritere i markedsføringen sin. Når produkter og nettshopping er lett tilgjengelig, er sjansen større for at kunder gjennomfører kjøp.

Skjermdump fra Instgram

Kilder

https://enklerevalg.no/tjenester/digital-markedsforing/facebook-annonsering/?gclid=CjwKCAjwtdeFBhBAEiwAKOIy593NTG7H8qzdzNoUK4-frLOv3sswihln8-9YY8e1qhcofFt5F657nBoCW7YQAvD_BwE

https://www.shoplabs.no/butikkbloggen/instagram-shopping

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *